Padrones med alg- och sesamsalt

Betyg 2.7 av 5.
38 personer har röstat
0
Padrones med alg- och sesamsalt

Tapasfavorit nu på grillen. Färska pimientos de padron, en slags chilifrukt, hittar man i grönsaksdisken. I Spanien steker man dem i olivolja och strör över salt. Här grillar vi dem och smaksätter med ett asiatiskt salt på flingsalt, rostade sesamfrön och nori.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014

Padrones med alg- och sesamsalt

Ingredienser

4 portioner
1   noriark
2 tsk  flingsalt
2 msk  rostade sesamfrön
200 g  pimiento de padron (chilifrukt)
2 msk  olivolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
38 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi315 KJ / 75 kCal
Fett7 g
Salt1.73 g
Kolhydrater2 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Grillade pimientos de padrons med parmesan- och chilimajo
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillade padrones med aioli
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kotlett med pimiento de padrons och chimichurri
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med rostad potatis och piemento de padrons
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pimiento de padron med lime och parmesan
Betyg 4 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 45 min att tillaga