Pad thai
Thailands nationalrätt nummer ett! För vem kan motstå smaken av solig semester på en paradisstrand som man lätt får associationer till från denna nudelrätt med räkor, ägg, jordnötter och lime. Böngroddar ger den extra crunch och citron piggt sting.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013
Ingredienser
4 portioner
1 påse frysta räkor med skal (à 500 g)
1 paket risnudlar (à 250 g)
3 msk olja
1/2 rödlök
1 msk ättiksprit (12 %)
4 msk fisksås
4 msk ostronsås
1 msk socker
1 ask färska böngroddar (à ca 180 g)
4 ägg
3 msk finskuren gräslök
4 citronklyftor
1/2 dl hackade jordnötter
Till garnering
strimlad salladslök
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i ostronsåsen.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2669 KJ / 638 kCal
Fett23 g
Salt7.78 g
Kolhydrater63 g
Protein42 g
Kommentarer
Helt fantastiskt och enkelt att laga. Lagade för 10 personer. Förberedde allt innan. Jag stekte äggen innan blandningen med nudlarna.
Vandad
2024-03-17Jag provade att halvera mängden och hade egna groddade Mungbönor samt färdigskalade frysta räkor och vi tyckte det blev väldigt gott med bra smak.
Anette
2023-01-30Om man tror det här är restaurangkvalitet ska man nog prova att gå på en restaurang först. Smakade nästan ingenting och hälften av ingredienserna ska inte ens vara i en Pad Thai.
Klas
2022-10-04