Örtig coleslaw

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Örtig coleslaw

Välj hej vilt bland färska örter i denna fräscha vitkålssallad med fänkål och morot. Här gör vi den på hemslagen majonnäs, men det går lika bra att använda färdig.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012

Örtig coleslaw

Ingredienser

8 portioner
ca 700 g  vitkål
2   fänkål
2   morötter
2   äggulor
2 msk  äppelcidervinäger
1/2 tsk  salt
2 dl  neutral olja (t ex rapsolja)
2 dl  matyoghurt (10 %)
1 msk  dijonsenap
3 dl  plockade färska örter (t ex basilika, mynta, bladpersilja, koriander)
finrivet skal av 1   citron
salt att smaka av med

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt/gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurt/gräddfil med mjölkfritt, t ex Sour supreme eller Yosa Havre fraiche.

Gör så här

Tips

Om du vill använda färdig majonnäs, beräkna 2 dl (för 4 port),

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Fantastiskt god coleslaw! Basilikan och myntan gör att den känns fräsch och extra mumsig.

Lena

2012-05-14

Testa liknande recept

Fänkåls-coleslaw
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Coleslaw, grundrecept
Betyg 2.5 av 5.
157 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ananascoleslaw
Betyg 3.4 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Falafel på gula ärtor med grillad paprika och spetskål
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Holys red slaw
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga