Örtig coleslaw
Välj hej vilt bland färska örter i denna fräscha vitkålssallad med fänkål och morot. Här gör vi den på hemslagen majonnäs, men det går lika bra att använda färdig.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2012
Ingredienser
8 portioner
ca 700 g vitkål
2 fänkål
2 morötter
2 äggulor
2 msk äppelcidervinäger
1/2 tsk salt
2 dl neutral olja (t ex rapsolja)
2 dl matyoghurt (10 %)
1 msk dijonsenap
3 dl plockade färska örter (t ex basilika, mynta, bladpersilja, koriander)
finrivet skal av 1 citron
salt att smaka av med
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt/gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurt/gräddfil med mjölkfritt, t ex Sour supreme eller Yosa Havre fraiche.
Gör så här
Tips
Om du vill använda färdig majonnäs, beräkna 2 dl (för 4 port),
Har du lagat receptet?
Kommentar
Fantastiskt god coleslaw! Basilikan och myntan gör att den känns fräsch och extra mumsig.
Lena
2012-05-14