Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Hoppa till sidans innehåll

Recept

Nötchokladrutor

Smaskiga nötchokladrutor som är förbluffande goda. De knapriga hårda nötterna omges av en himmelsk, seg kakaoblandning. Kombinationen gör rutorna helt magnifika.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2005.

Ingredienser

30 st

  • 1 1/3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 ägg
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl nötkärnor eller sötmandel (1 1/2 dl motsvarar 100 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda mjölet med bakpulvret. Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och sikta i kakao och vaniljsocker. Rör i mjölblandningen.
  3. Bre ut smeten på ett smort bakplåtspapper och lägg det i en långpanna, 25 x 35 cm (för 30 st). Strö över grovt skurna nötkärnor.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Skär kakan i rutor, 5 x 5 cm, medan den ännu är varm.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin i stället för smör.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer