Recept

Norinötter med sesam


Att rosta olika sorters nötter med olja och kryddor är det ultimata partysnackset, så länge ingen är allergisk förstås! Smulade noriark, den typ av sjögräsblad som används till sushi, ger dessa söta, heta och sesampimpade cashewnötter en extra smakskjuts.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2015.

Ingredienser

  • 200 g cashewnötter
  • 3 msk sesamolja
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk sesamfrön
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1/2 noriark
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Hetta upp sesamoljan i en panna och stek nötterna hastigt. Se till att de inte bränns.
  2. Tillsätt soja, honung, sesamfrön och chiliflakes och låt det fräsa ihop någon minut. Ta från värmen.
  3. Vik ihop noriarket till ett litet paket och klipp i små bitar över nötblandningen och blanda runt med flingsalt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Näringsvärde per portion

Energi: 7204 kj / 1721 kcal
Protein:41 g
Kolhydrater: 60 g
Fett: 146 g
Salt: 7,98 g