Norinötter med sesam
Att rosta olika sorters nötter med olja och kryddor är det ultimata partysnackset, så länge ingen är allergisk förstås! Smulade noriark, den typ av sjögräsblad som används till sushi, ger dessa söta, heta och sesampimpade cashewnötter en extra smakskjuts.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015
Ingredienser
undefined
200 g cashewnötter
3 msk sesamolja
1 tsk japansk soja
1 msk flytande honung
2 msk sesamfrön
1/2 tsk chiliflakes
1/2 noriark
1 tsk flingsalt
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi7204 KJ / 1721 kCal
Fett146 g
Salt7.98 g
Kolhydrater60 g
Protein41 g
Kommentarer