Snabb mangoglass med kvarg

Betyg 4.3 av 5.
35 personer har röstat
2
Snabb mangoglass med kvarg

En mättande och fräsch snabbglass med extra näringsboost från chiafrön. Med fryst mango får du den rätta glassiga konsistensen. Apelsinjuice bidrar med ytterligare sötma och också en fräsch syra. Vaniljkvarg ger en glassig smak och färsk ingefära piggar upp.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2017

Snabb mangoglass med kvarg

Ingredienser

4 portioner
250 g  fryst mango
1 dl  färskpressad apelsinjuice
1 dl  vaniljkvarg
1 msk  riven ingefära
1 msk  honung
2 msk  chiafrön
1 krm  salt

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
35 personer har röstat

Kommentarer

Hej Anna! Tack för ditt kreativa namnförslag. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-02-21

Vad är det som gör det här receptet till nice cream? Nice cream kommer ju ifrån att det är baserat på banan (banana/nana ice cream) och fritt från animaliska produkter och därmed snällt = nice. Det kanske är bättre att kalla den snabbgjord mangoglass eller liknande? MVH Anna

Anna

2017-02-20

Näringsvärde per portion

Energi509 KJ / 122 kCal
Fett2 g
Salt0.37 g
Kolhydrater21 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Nyttigare coleslaw med kvarg
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chiasmoothie med sharon
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kräming fänkålssallad med dill och kummin
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chiapudding med kokos och vaniljkvarg
Betyg 3.3 av 5.
136 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Halloumiburgare med tsatsiki
Betyg 3.4 av 5.
98 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakade äpplen med russin och havregryn
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga