Nektarinkräm med tranbär och smal pannacotta

Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
0
Nektarinkräm med tranbär och smal pannacotta

Lyxig dessert som imponerar på både gäster och familj! Krämen med nektarin och tranbär smälter samman med den krämiga pannacottan helt otroligt. Efterrätten serveras väl kyld för bästa smak!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2003

Nektarinkräm med tranbär och smal pannacotta

Ingredienser

4 portioner
4   nektariner
1 dl  tranbärsjuice
1 1/2   gelatinblad
fruktos eller socker vid behov

Till Panna Cottan

2   gelatinblad
2 dl  vispgrädde (kan bytas mot smalare grädde)
1 tsk  vaniljsocker
1 msk  honung
3 dl  honungsyoghurt eller vanlig lättyoghurt

För alla

Innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår.
Ändra till mjölkfritt: byt ut vispgrädden och yoghurten mot mjölkfri "gräddprodukt" från Oatly eller Beneviva.

Gör så här

Tips

För att få lite extra vacker färg på krämen kan man koka nektarinerna i tranbärsjuice och få både sötma och syrlighet på köpet! Vill du ha krämen ännu sötare, använd gärna fruktos.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Blåbärspannacotta
Betyg 4.4 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Yoghurtpannacotta med citrus, pistasch och honung
Betyg 3.2 av 5.
187 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Polly Påsk pannacotta
Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vispad pannacotta med hallon och havresmul
Betyg 4.4 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Yoghurtpannacotta med rabarberkompott
Betyg 3 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mango- och yoghurtpannacotta
Betyg 4.2 av 5.
50 personer har röstat
Över 60 min att tillaga