Myntasås

Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
0
Myntasås

Frisk myntasås med ingefärssting. Oumbärligt tillbehör i det indiska köket, till grillat lamm och lammgrytor, som salladsdressing eller att doppa naanbröd i. Gör gärna såsen i god tid, så smakerna hinner sätta sig ordentligt.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Myntasås

Ingredienser

4 portioner
1 dl  myntablad (1 dl motsvarar ca 1 kruka färsk mynta)
1 tsk  finriven färsk ingefära
1/2 tsk  gurkmeja
1 krm  chilipeppar
1/2 dl  matolja
2 dl  mild naturell yoghurt (3 %)
1 tsk  flytande honung
salt och peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ t ex Alpro soya yofu naturell (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi559 KJ / 134 kCal
Fett12 g
Salt0.8 g
Kolhydrater4 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Nouc cham
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kycklingfiléer med mango- och gurkraita
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Husets daal
Betyg 3.5 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Myntate
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Minipumpor av clementiner och bananspöken
Betyg 3.4 av 5.
29 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pistage- och myntapesto
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga