Mynta- & fetabiffar med grön tapenadeyoghurt
Mynta- & fetabiffar med grön tapenadeyoghurt är medelhavsinspirerade färsbiffar smaksatta med mynta och fetaost. Biffarna serveras med tortillabröd och tapenadeyoghurt tillsammans med säsongens grönsaker.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011
Ingredienser
4 portioner
400 g nöt- eller lammfärs
3 tomater
1 rödlök
1 påse sallad (à 65 g)
1 vitlöksklyfta
150 g fetaost
1 dl grovhackad mynta
2 krm salt
1 krm peppar
1 msk smör till stekning
1 förp mjuka tortillabröd (à 340 g)
ev olivolja att pensla bröden med
Tapenadeyoghurt
1 dl grön tapenad
1 dl matyoghurt (10%)
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri specialtortilla.
Gör laktosfri: använd laktosfri salladsost eller annan ost lagrad mer än 3 månader. Välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu. Byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.
Gör så här
Tips
Gör din egen tapenade: Mixa 1 dl gröna oliver (med pimiento), 1 msk kapris, 1 tsk dijonsenap och 1/2 vitlöksklyfta med stavmixer. Receptet är avsett för 4 port.
Har du lagat receptet?
Kommentarer