Mustig gulasch

Betyg 3.1 av 5.
177 personer har röstat
13
Mustig gulasch

Det här receptet på mustig gulasch är något för dig om du gillar att laga prima och fylliga grytor. Gulaschen får en otroligt djup, mustig och magnifik smak och tillsammans med apelsinmajonnäs blir den här rätten sagolik!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005

Mustig gulasch

Ingredienser

4 portioner
3   gula lökar
1 - 1 1/2 msk  margarin
2 msk  paprikapulver
8 dl  vatten
400 g  grytbitar av nöt
2 dl  rött vin eller rött matlagningsvin
1 1/2   köttbuljongtärning
2   vitlöksklyftor
4   lagerblad
2 dl  krossade tomater
2 msk  tomatpuré
1 tsk  socker
1   chilifrukt t ex spansk peppar
4   potatisar
2   paprikor gärna av olika färger
salt

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: servera med äggfri majonnäs eller crème fraiche som smaksätts med lite rivet apelsinskal.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: planera att receptet ska räcka till 6 portioner, tillsätt mer krossade tomater, fler potatisar och paprikor. Detta leder till en tredjedels minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Tips

Apelsinmajonäs
Blanda 1 dl majonnäs, 1 dl gräddfil och finrivet skal från en väl sköljd apelsin (för 4 port). Smaka av med salt och peppar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
177 personer har röstat

Kommentarer

Använt detta recept i flera år. Låter det kola minst 2h dock och använder oftast vildsvinskött. Sååå gott och enkelt!

Naomi

2022-06-01

Mycket god gryta. Köttet blev perfekt enligt detta recept.

Malin

2021-08-31

Mycket gott. Har gjort den flera gången och är bland mina favoriter.

Anetta

2020-02-08

Näringsvärde per portion

Energi1307 KJ / 312 kCal
Fett12 g
Salt0.3 g
Kolhydrater26 g
Protein34 g

Testa liknande recept

Gulasch med fläskkött, tomat och citron
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Köttfärsgulasch med baguette
Betyg 4.3 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Aprikos- och ingefärsgryta
Betyg 3.3 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gulaschsoppa med köttfärs
Betyg 4.1 av 5.
318 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Italiensk köttgryta med krämig polenta
Betyg 4 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Köttfärsgulasch
Betyg 3.8 av 5.
84 personer har röstat
Under 45 min att tillaga