Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Müslikaka med honungscrunch

Baked oat kallas den här galet goda frukosträtten på engelska. Tänk dig en kombo av gröt, pudding och kaka – med lite hemblandad müsli på toppen. Müslikakan är godast lite ljummen med färska bär och tjock yoghurt till. Suverän att ha på brunchen!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2014.

Ingredienser

  • 5 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk äkta pulver av vanilj
  • 2 krm salt
  • 1/2 dl finhackade torkade aprikoser
  • olja till formen
  • 2 ägg
  • 1 dl honung
  • 5 dl mjölk

Topping

  • 1/2 dl honung
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl frön (t ex pumpakärnor och sesamfrön)
  • 2 dl frysta bär (t ex hallon och blåbär)
  • färska bär och matyoghurt till servering

Näringsvärde per portion

Energi: 1948 kj / 466 kcal
Protein:13 g
Kolhydrater: 58 g
Fett: 19 g
Salt: 0,68 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser med aprikoserna i en bunke.
  3. Häll ut blandningen i en oljad, ugnssäker form, ca 24 cm i diameter.
  4. Vispa ihop ägg, honung och mjölk. Häll smeten över grynblandningen. 
  5. Topping: Rör ihop honung, olja och frön. Fördela röran över formen. Avsluta med att strö över bären.
  6. Baka i mitten av ugnen 30-40 minuter, tills allt har fått lite färg. Höj ev värmen till 225°C de sista 5 minuterna. Låt svalna ca 10 minuter.
  7. Servera gärna müslikakan med matyoghurt och färska bär.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: Använd ren havre från t ex Semper eller Provena.
Gör laktosfri: Använd laktosfri mjölk och matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt mjölk med havre-, ris- eller sojabaserad mjölkersättning och ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme (innehåller soja) eller Alpfro soya yofu naturell.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer