Morot- och avokadosallad

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
2
Morot- och avokadosallad

En vacker sallad med en utmärkt kombination av de spänstiga morötterna och mjuka, kladdiga avokadon. Du blandar även i lök, rostade sojabönor och basilika och ringlar slutligen över olivolja och balsamvinäger.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2003

Morot- och avokadosallad

Ingredienser

4 portioner
6   morötter
1   färsk lök eller liten späd purjolök (1 lök motsvarar 1 liten späd purjolök)
2   avokador
1 dl  rostade, salta sojabönor eller rostade pinjenötter (1 dl sojabönor motsvarar 1/2 dl pinjenötter)

Dressing

2 msk  olivolja
1 tsk  balsamvinäger
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1/2   kruka basilika

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

litet kul att min kommentar ligger kvar. Det här är - så många år senare - men det har kommit att bli en ständigt återkommande rätt på vår meny! Alla gillar den, särskilt gott blir det när de egenodlade morötterna är tillgängliga!

Birgitta

2012-04-03

Mycket gott, treårige Jesper åt med god aptit, medan hans tvillingsyster ännu inte "vågat" prova. Men - rostade salta sojabönor - hittas var ?

Birgitta

2005-09-05

Testa liknande recept

Grön gazpacho med mozzarellabruschetta
Betyg 2.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljummen sallad med fylld pasta och mozzarella
Betyg 4.4 av 5.
53 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
En väldigt grön pasta
Betyg 4.2 av 5.
73 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Flintasallad
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grov avokadosalsa
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Avokadopesto
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga