Hoppa till sidans innehåll

Recept

Midsommartårta med röda bär

Ingen dessert passar bättre till midsommarbordet än denna tårta med vackra röda bär! Lägg ihop bottnen med den fluffiga moussen några timmar innan din goda midsommartårta ska serveras. Dekorera med bären och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009.

Ingredienser

10 bitar

  • 500 g blandade, röda bär frysta, tinade
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice
  • 4 gelatinblad
  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 4 dl vispgrädde
  • 1/3 tårtbotten (hembakad eller köpt)
  • 3 dl bär till garnering

Gör så här

  1. Mixa bären till en puré och sila bort ev kärnor och skal i en finmaskig sil.
  2. Rör ihop puré och apelsinjuice.
  3. Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten, ca 5 minuter.
  4. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädden lätt.
  5. Värm purén försiktigt i en kastrull. Ta av från värmen. Lyft upp gelatinbladen och låt dem smälta i purén under omrörning. Låt svalna något.
  6. Blanda ner purén i äggvispet och vänd sedan ner grädden.
  7. Lägg en tårtbotten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter (för 10 bitar). Fyll upp med moussen. Ställ i kylen i minst 6 timmar.
  8. Vid servering: Dekorera tårtan med bär och kanske några hallonblad strax före servering.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Om du använder köpt botten, ta bara en av de tre delarna. De andra kan frysas in och användas vid senare tillfälle.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer