Marockansk kycklingpaj "Bastilla"

Betyg 3.3 av 5.
151 personer har röstat
3
Marockansk kycklingpaj "Bastilla"

En otroligt smakrik och festlig paj med spröd filodeg och orientaliska smaker. Saftig kyckling gör pajen mättande och rostade mandlar ger ett gott tugg. Servera den nybakad – perfekt både som förrätt och huvudrätt med en fräsch sallad till.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Marockansk kycklingpaj "Bastilla"

Ingredienser

8 portioner
1   gul lök
1 g  saffran
1   hel kyckling á ca 1,1 kg
1/2 msk  malen ingefära
2 1/2 msk  kanel
1/2 tsk  gurkmeja
3 msk  olivolja
6 dl  vatten
1 tsk  salt
1/2 tsk  svartpeppar
2 msk  hackad koriander
2 msk  hackad persilja
8   ägg
8   ark filodeg
25 g  smält smör
100 g  hackade rostade mandlar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
151 personer har röstat

Kommentarer

Den här var verkligen inte god!! Huvva

Christian

2022-09-25

Ska det verkligen vara 2,5 msk kanel? Låter mycket.

Katja

2022-03-20

Låter spännande jag skall testa kanske med smördeg i stället!

Gunilla

2015-08-17

Näringsvärde per portion

Energi2509 KJ / 597 kCal
Fett40 g
Salt1.61 g
Kolhydrater24 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ras el hanout - krydda
Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lammbullar med spiskummin och rostade grönsaker
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddig linspuré
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ras el hanout – marockansk kryddblandning
Betyg 4.5 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chokladbaklava
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cigarah bureyi-ostrullar
Betyg 3 av 5.
95 personer har röstat
Under 45 min att tillaga