Hoppa till sidans innehåll

Recept

Marängsviss Valentine

För en marängsviss på Alla hjärtans dag så är här ett recept med hjärtformade maränger. Men marängsvissen med vanilj- och chokladglass toppad med hallon och passionsfrukt är en efterrätt för alla dessertälskare året om. Kärlek!

Ingredienser

Maränghjärtan

  • 1 äggvita
  • 1/2 krm salt
  • 5 msk strösocker
  • röd karamellfärg

Marängsviss

  • 1 dl vispgrädde
  • 2 kulor chokladglass
  • 2 kulor vaniljglass
  • 125 g hallon
  • 1 passionsfrukt

Till garnering

  • citronmeliss

Näringsvärde per portion

Energi: 1930 kj / 462 kcal
Protein:6,8 g
Kolhydrater: 36,1 g
Fett: 29,8 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°C. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  2. Hjärtan: Vispa upp äggvitan med saltet till ett fast skum i en ren fettfri bunke. Tillsätt sockret under vispning och fortsätt att vispa till det blir fast.
  3. Sätt spritspåsen i en smal djup kanna så att den håller sig på plats. Låt karamellfärgen rinna utefter sidorna på spritspåsen så att det blir randigt. Fyll påsen med marängsmet. Spritsa ut hjärtan på plåten.
  4. Grädda marängerna mitt i ugnen 45-60 minuter. Låt svalna på plåten.
  5. Marängsviss: Vispa grädden tjock. Lägg en glasskula av varje sort på 2 tallrikar (för 2 port). Toppa med grädde, hallon och maränger.
  6. Dela passionsfrukten och kläm ur kärnorna över tallrikarna.
  7. Garnera med citronmeliss.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri grädde och glass.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut grädde och glass mot havre-, soja- eller risbaserad gräddersättning och glass.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer