Mandelpesto

Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
2
Mandelpesto

En helt vegansk och väldigt god variant på pesto med sötma från sötmandlar och mintig fräschör från färsk mynta. Den knapriga peston passar till de flesta sallader eller blandad med en pasta av hög kvalitet – i alla sin enkelhet.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Mandelpesto

Ingredienser

Ger ca 2 dl
1/2   vitlöksklyfta
1 1/2 dl  rostad sötmandel
1 tsk  färskpressad citronjuice
1 1/2 dl  kallpressad oliv- eller rapsolja
1 dl  färsk mynta
1 1/2 krm  salt
1/2 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Gjorde på basilika

Petra

2021-06-30

Hur länge håller denna i kylen?

Simon

2019-12-25

Hej Simon! Den håller i ca 1-2 veckor i kylen i en väl rengjord burk. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-01-07

Näringsvärde per portion

Energi3433 KJ / 820 kCal
Fett84 g
Salt1.06 g
Kolhydrater7 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Honungsstekta nektariner med jordgubbar och glass
Betyg 4.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Morötter med aprikos och mandel
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljummen morotsraita med mynta och mandel
Betyg 3.4 av 5.
68 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ärtpesto
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kikärtspuckar med mandel och citron
Betyg 3.2 av 5.
130 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade nötter & bär
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga