Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Mandelpesto

En helt vegansk och väldigt god variant på pesto med sötma från sötmandlar och mintig fräschör från färsk mynta. Den knapriga peston passar till de flesta sallader eller blandad med en pasta av hög kvalitet – i alla sin enkelhet.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2015.

Ingredienser

Ger ca 2 dl
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 dl rostad sötmandel
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 1/2 dl kallpressad oliv- eller rapsolja
  • 1 dl färsk mynta
  • 1 1/2 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar

Näringsvärde per portion

Energi: 3433 kj / 820 kcal
Protein:10 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 84 g
Salt: 1,06 g

Gör så här

  1. Skala vitlöken.
  2. Mixa vitlök, mandel och citronjuice med olja och mynta med stavmixer eller en liten matberedare till en grov pesto.
  3. Krydda med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Kommentarer

Lägg till en egen kommentar.