Hoppa till sidans innehåll

Recept

Lyxig chokladmousse

Denna ljuvliga chokladmousse är en lyxig dessert som garanterat imponerar på dina middagsgäster. Tips är att göra den innan middagen, då den ska kallna i kylen ett tag. Servera gärna med färska bär och vispgrädde, mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2006.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 tsk mörk rom
  • 1 burk crème fraiche (1 burk motsvarar 2 dl)
  • 250 g mörk choklad
  • färska bär
  • vispgrädde

Gör så här

  1. Dela ägget i gula och vita. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
  2. Vispa äggulor och socker fluffigt.
  3. Smält chokladen i vattenbad.
  4. Blanda choklad med crème fraiche, äggulor och socker. Smaksätt med rom.
  5. Vänd försiktigt ner äggvitorna. Spritsa moussen i vackra glas. Låt moussen stå kallt minst 1 timme i kylskåpet.
  6. Servera med några valfria färska bär och spritsad vispgrädde.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, laktosfri mörk choklad och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri choklad. Byt ut grädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt).