Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Lingonbiskvier


En bisvki till kaffet är ju aldrig fel! Dessa oemotstådliga små biskvier får sin fina rosa färg av lingon. Mandelbotten och lingonsmörkräm doppade i mörk choklad, toppade med lingonpulver.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2017.

Ingredienser

ca 20 st
  • 200 g grovt riven mandelmassa
  • 1 äggvita
  • 250 g frysta lingon
  • 1/2 dl strösocker
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 200 g smält mörk choklad
  • ev lingonpulver (att strö över)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rör ihop mandelmassa med äggvita. Fyll smeten i en spritspåse. Spritsa små bottnar på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna. 
  3. Koka ihop lingon med strösocker ca 10 minuter, tills det tjocknar. Mixa slätt och sila genom en finmaskig sil, ska bli ca 1 dl puré (för 20 stycken). Låt svalna. 
  4. Vispa smör med florsocker och vaniljpulver fluffigt. Tillsätt lingonpurén och vispa till en slät kräm. Spritsa eller bred smörkrämen på bottnarna så det blir en liten topp. Ställ i kylen ca 15 minuter. 
  5. Doppa topparna i choklad. Strö ev över lingonpulver.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri choklad.

Näringsvärde per portion

Energi: 856 kj / 205 kcal
Protein:2 g
Kolhydrater: 16 g
Fett: 15 g
Salt: 0,16 g