Lerpottasill med brynt smör

Betyg 3.7 av 5.
60 personer har röstat
0
Lerpottasill med brynt smör

Lerpottasill är en typisk skånsk rätt med matjessill som huvudingrediens. Vi tycker det är den ultimata sommarlunchen, särskilt som den går utmärkt att förbereda. Här väljer vi att bryna smöret som ringlas över och tillsätter rivig pepparrot vid servering.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Lerpottasill med brynt smör

Ingredienser

4 portioner
2   burkar matjessill i bit (à ca 200 g)
2   schalottenlökar
8   kokta potatisar
4   kokta ägg
50 g  smör
1 dl  riven pepparrot
1/2 dl  hackad dill
svartpeppar

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
60 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2592 KJ / 618 kCal
Fett38 g
Salt6.8 g
Kolhydrater42 g
Protein26 g

Testa liknande recept

Matjesill med brynt smör och rom
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill med rödbetor, brynt smör och pepparrot
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessilltallrik med pepparrot
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill med ägg, kavringssmul och gräddfil
Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gubbröra med matjessill
Betyg 4.4 av 5.
182 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Silltårta
Betyg 4.1 av 5.
87 personer har röstat
Över 60 min att tillaga