Hoppa till sidans innehåll

Recept

Laxsashimi

Japansk mat är mer än sushi! En fräsch sashimi som förrätt är enkelt och effektfullt. Skär bitar av rå lax, förstärk smak och utseende genom att strö över dekorativa kryddblandningen Japanese Wasabi & Sesame. Servera med en sallad på solrosskott och groddar samt en liten skål med god sojadressing.

Ingredienser

Lax

  • 200 g laxfilé
  • 1 msk wasabi sesam krydda

Sallad

  • 1 ask solrosskott
  • 1 ask groddar

Sojadressing

  • 1 schalottenlök
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk honung
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk sesamolja

Näringsvärde per portion

Energi: 1093 kj / 261 kcal
Protein:16 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 18 g
Salt: 2 g

Gör så här

  1. Skär laxen i fina skivor. Lägg på ett fat, strö över wasabi och sesam krydda.
  2. Fin hacka schalottenlöken och blanda med de övriga ingredienserna till en dressing.
  3. Blanda solrosskotten och groddarna med lite av dressingen.
  4. Toppa laxen med salladen. Ringla över resten av dressingen. Strö över wasabi och sesam krydda.

Recept och bild från Santa Maria.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer