Lax med sojadressing "Tiradito"

Betyg 3.5 av 5.
42 personer har röstat
1
Lax med sojadressing "Tiradito"

En peruansk kombo mellan italiensk carpaccio och japansk sashimi. Lika god med tunt skivad lax som med rå bläckfisk eller pilgrimsmusslor. Bjud som förrätt eller på buffén.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2015

Lax med sojadressing "Tiradito"

Ingredienser

4 portioner
400 g  laxfilé i bit (gärna salma- eller Leröy finestlax)
1/2 dl  vatten
2 tsk  finriven ingefära
2 tsk  fiskfond eller Charlys fiskfond (se länk i steg 2)
4 tsk  japansk soja
3 msk  färskpressad limejuice
1   röd chilifrukt (t ex spansk peppar) eller aji limo
2   salladslökar
1   avokado
1 msk  rostade sesamfrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Om du använder fryst lax är det lättast att skära den i skivor innan den hunnit tina helt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
42 personer har röstat

Kommentar

Väldigt gott

Agneta

2015-09-27

Näringsvärde per portion

Energi1297 KJ / 310 kCal
Fett22 g
Salt1.01 g
Kolhydrater3 g
Protein22 g

Testa liknande recept

Ceviche på peruanskt vis
Betyg 2.9 av 5.
220 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ceviche med sötpotatis
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ceviche på pilgrimsmusslor
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Peruansk soppa "Chupe de camarones"
Betyg 3.6 av 5.
85 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Choritos a la chalaca – Musslor på peruanskt vis
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räk- och fiskgryta (Moqueca de Camarâo)
Betyg 4.2 av 5.
181 personer har röstat
Under 60 min att tillaga