Lax med avokadokräm

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Lax med avokadokräm

Lax med avokadokräm är en fantastisk förrätt, mingelrätt eller tilltugg som passar din buffé som fisken i vattnet. Laxfilén som du skär i tunna skivor serveras i små krustader med den lena avokadokrämen som fått en syrlig smak av citron.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2004

Lax med avokadokräm

Ingredienser

10 portioner
300 g  skinnfri laxfilé gärna mittbiten, som varit fryst i minst 2 dygn
2 msk  socker
2 msk  salt
5 dl  vatten
1   ask mini krustader (à 24 st)

Avokadokräm

1   schalottenlök
1   liten vitlöksklyfta
1 msk  olivolja
1/2   kruka koriander
2   avokador
2 msk  salsinasås (mexikansk grön salsasås ) eller vanlig tomatsalsa
2 msk  finhackad röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 - 1 1/2 msk  citron- eller limejuice
salt och peppar

För alla

Krustaderna innehåller gluten, mjölk och ägg. Läs innehållsdeklarationen på salsasåsen.
Anpassa vid allergi: lägg på gurkskivor eller salladsblad, i stället för i minikrustader, så kan alla njuta.

Gör så här

Tips

Köp gärna fryst lax, eftersom färsk lax ändå måste frysas före tillagning.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Pelle Janzon-krustader
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämiga kantareller
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chili cheese krustader
Betyg 4.6 av 5.
35 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lime- och chilismör
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad majs med vispat limesmör
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lättrimmad torsk med grön paprikasalsa
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga