Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Hoppa till sidans innehåll

Recept

Lavendelskorpor med citron och mandel


Lavendel är inte bara en vacker växt med blålila blommor. Den går även att smaksätta choklad och bakverk med. Torkade lavendelblommor ger karaktär åt dessa knapriga mandelskorpor med citron. Doppa i choklad och strö över mer lavendel om så önskas.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2016.

Ingredienser

ca 50
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 100 g smält smör
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g grovhackad sötmandel
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 1/2 dl torkade lavendelblommor
  • 1/2 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C. 
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke med elvisp. Rör ner det smälta smöret. 
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver, hackad mandel, citronskal, lavendelblommor och salt i en bunke. Blanda med äggvispet till en deg.
  4. Dela degen i 3 bitar på mjölat bakbord. Forma till rullar och lägg på en bakpappersklädd plåt. 
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 100°C. 
  6. Skär längderna på snedden medan de fortfarande är varma till ca 1 cm breda skorpor. Lägg skorporna med snittytan uppåt. Ställ in igen ca 1 timme. Låt svalna.

För alla

Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och ev vit choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och choklad utan mjölkprotein.
Innehåller gluten och ägg.

Tips

Doppa halva skorpan i smält vit choklad och strö över med lavendel.

Näringsvärde per portion

Energi: 310 kj / 74 kcal
Protein:1 g
Kolhydrater: 10 g
Fett: 3 g
Salt: 0,13 g

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer