Hoppa till sidans innehåll

Recept

Lauras prinsesstårta

Ska du fira en födelsedag och vill överraska med en festlig tårta som inte är svår att förbereda? Bjud på prinsesstårta med färdiga tårtbottnar och marsipanlock. Enkelt och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2003.

Ingredienser

8 bitar

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 förpackning färdiga tårtbottnar (à ca 330 g)
  • 1 marsipanlock
  • mandelmassa till rosen
  • röd hushållsfärg
  • strössel
  • hallon till garnering
  • rosa florsocker

Gör så här

  1.  Vispa grädden tjock. Lägg samman tårtbottnarna med grädde emellan och överst. Lägg försiktigt över marsipanlocket på tårtan.
  2. Ta en bit mandelmassa och färga med några droppar hushållsfärg. Forma en ros efter egen fantasi och placera mitt på. Dekorera med strössel och hallon.
  3. Blanda ut florsockret med vatten enligt anvisningar på paketet och spritsa runt tårtan.