Hoppa till sidans innehåll

Recept

Läckraste jordgubbstårtan

Läckraste jordgubbstårtan lever helt klart upp till sitt namn. Denna tårta är fantastiskt god och lättlagad. Söta jordgubbar kombinerat med vit mousse gör denna jordgubbstårta till den perfekta tårtan.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010.

Ingredienser

  • 1 apelsin
  • 1 färdig tårtbotten (3-delad)
  • 1 liter jordgubbar
  • 1/2 glas röd vinbärsgelé
  • strimlor av apelsinskal till garnering

Mousse

  • 100 g vit blockchoklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Pressa juicen ur apelsinen och skeda den över bottnarna. Låt stå och dra medan resten görs.
  2. Mousse: Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna lite men inte stelna. Vispa grädden. Vispa gulor och florsocker i en annan skål och vänd ner grädden. Rör ner den smälta chokladen i grädden.
  3. Lägg ihop tårtan med chokladmousse mellan bottnarna och runt om.
  4. Lägg jordgubbar över hela tårtan.
  5. Smält gelén på svag värme och vispa den slät.
  6. Lägg i skalstrimlorna och ge dem ett hastigt uppkok. Lyft upp dem och låt rinna av på hushållspapper.
  7. Glasera jordgubbarna med lite gelé och garnera med apelsinstrimlorna.

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria tårtbottnar.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer