Recept

Kycklingsoppa Tom Kha Gai

Bjud på en härlig Tom Kha Gai soppa med de rätta asiatiska smakerna! Kryddblandningen ger soppan en härlig smak av ingefära, koriander och fisksås. Soppan är mycket lättlagad och förutom kryddan behöver du bara kyckling, grönsaker och kokosmjölk. Middagen blir klar på en kvart!

Ingredienser

  • 1 påse kryddmix (à 30 g, gärna Asian Spices Tom Kha Soup)
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 4 dl vatten
  • 400 g strimlad kycklingfilé
  • 2 tärnade tomater
  • 5 skivade champinjoner

Näringsvärde per portion

Energi: 1578 kj / 377 kcal
Protein:27 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 25 g
Salt: 2 g

Gör så här

  1. Blanda kryddmixen med kokosmjölk och vatten.
  2. Låt koka upp.
  3. Tillsätt strimlad kycklingfilé (rå) och låt koka i 5 minuter.
  4. Lägg i de tärnade tomaterna och skivade champinjonerna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild från Santa Maria.