Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Kycklingfilé hot taco

Krispigt panerade kycklingfiléer där ströbröd tillsammans med hot taco krydda ger en intensiv smakupplevelse. Den heta tackokryddan kan du också byta mot en mildare variant. En förbluffande lyxig rätt får du med ris och en färgrik sallad till.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2001.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 förp hot taco kryddblandning (à ca 40 g)
  • 2 msk olja

Till servering

  • limeskivor
  • ris
  • blandad sallad

Gör så här

  1. Platta ut kycklingfiléerna till ca 1 cm tjocklek (som en schnitzel).
  2. Vispa upp ägg i en djup tallrik. Blanda ströbröd med kryddmixen.
  3. Doppa köttet i äggblandningen och sedan i kryddblandningen. Lägg på skärbräda att stelna några minuter.
  4. Värm olja i en stor stekpanna. Stek schnitzlarna 3-4 minuter per sida. Servera med limeskivor, ris och blandad sallad.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer