Kyckling- och ädelostsås
Kyckling- och ädelostsås är en mycket delikat och luxuös rätt med förstklassiga råvaror som kycklingfilé, basilika, rucola, rädisor och ädelost. Rätten är snabblagad och smakerna passar till både vardag och fest.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005
Ingredienser
4 portioner
3 - 4 kycklingfiléer
5 dl matlagningsgrädde (5%) eller crème fraiche
1 hönsbuljongtärning
100 g ädelost
1 1/2 dl basilika, rucolasallat och persilja (blandat grönt)
tagliolini
rostade solrosfrön
rädisor
svartpeppar
smör till stekning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det står Matlagningsgrädde (5%) men det ska väl stå (15%)? Ska prova receptet idag.
Karl-jörgen
2023-11-26Hej Karl-Jörgen! Ja, där hade tryckfelsnisse varit framme. Tack för att du uppmärksammade oss på det, nu är receptet uppdaterat. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-01Tog mer ädelost och tillsatte vitlökspulver när jag stekte kycklingen. Kommer att göra igen.
Birgit
2022-06-25Alla i familjen tycker mycket om denna maträtt, även 13-åringen som aldrig skulle äta ädelost annars ;-) Mums!
Madelene
2021-03-23