Krispiga rawfoodkex med sourcreamost

Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat
1
Krispiga rawfoodkex med sourcreamost

Njutbara krispiga rawfoodkex av linfrön, sesamfrön, solrosfrön, pumpakärnor och kummin. Till kexen tillagar du en raw sourcreamost med cashewnötter, citronjuice, purjolök, dill och basilika. Ett gott tilltugg.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2009

Krispiga rawfoodkex med sourcreamost

Ingredienser

15 st

Rawfoodkex

3 dl  hela linfrön
1/2 dl  sesamfrön
1/2 dl  solrosfrön
1/2 dl  pumpakärnor
1 dl  vatten
1 tsk  kummin
1 tsk  salt

Raw sourcreamost

1 1/2 dl  cashewnötter
4/5 dl  vatten
1 1/2 msk  färskpressad citronjuice
5 cm  purjolök
3 tsk  färsk basilika
3 tsk  dill
salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Jag hittade detta recept i en kokbok jag har. När jag gjorde kexen bytte jag ut salt och kummin mot lantbuljong, ca 1½ tsk. Hade dessutom lite mer vatten i och lät allt så till sig över natten, då bildas det en gel av linfröna som håller ihop frökexen i ugnen sedan. Jag har inte gjort sourcream-osten än, men kexen var goda som de var. Rekomenderas.

Malin

2011-06-07

Testa liknande recept

Indiska chilinötter
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Salta minimuffins med färskosttopp
Betyg 3 av 5.
26 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Heta snacks
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hembakade knäckebrödsticks
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kål- och pak choimix med teriyakisås
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rawfoodbollar med äpple
Betyg 3.1 av 5.
21 personer har röstat
Under 15 min att tillaga