Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Krämig pasta med kycklingbacon och tomat

Gott, snabblagat och färgsprakande! Kvällens middag är en smarrig pasta med knaperstekt bacon, krispiga haricot verts och en ljuvligt krämig sås på grädde, tomatpuré, vitlök och persilja. De små körsbärstomaterna vänds ner på slutet och lyfter rätten ytterligare. Detta kanske är en blivande barnfavorit?

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2016.

Ingredienser

  • 4 port pasta (gärna gnocchi)
  • 150 g haricots verts
  • 300 g kycklingbacon
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 dl hackad gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 kruka persilja

Näringsvärde per portion

Energi: 2622 kj / 624 kcal
Protein:24 g
Kolhydrater: 61 g
Fett: 30 g
Salt: 4 g

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa bönorna och koka dem med pastan när det återstår 4 minuter av koktiden. 
  3. Skär baconet i bitar och stek i oljan i en stekpanna. Krydda med peppar.
  4. Vänd ner löken i stekpannan och stek ytterligare någon minut. 
  5. Pressa i vitlöken och tillsätt mjölk, grädde och tomatpuré och sjud några minuter.  
  6. Dela tomaterna och hacka persiljan.
  7. Blanda pastan med kycklingen och servera med tomaterna. Krydda med lite extra peppar och strö över persiljan.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

ICA återkallar ICA Wrap Falafel av rödbeta med ajvarbulgur Läs mer