Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Hoppa till sidans innehåll

Recept

Krabbtoast med pocherat ägg och höstlökscrudité

Detta är ett recept på en mycket tjusig förrätt, krabbtoast med pocherat ägg och höstlökscrudité. På rostade bröd serverar du en röra med bland annat krabbkött och crème fraiche och toppar med ett pocherat ägg samt en smakrik crudité på lök.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2010.

Ingredienser

Crudité

  • ca 1 1/2 dl blandade, fint skivade löksorter tex rödlök, salladslök, silverlök, purjolök, gräslök och schalottenlök
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt

Krabbröra

  • 400 g pillat krabbkött (plocka krabbkött ur hela krabbor eller använd krabbkött på burk)
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1 1/2 dl finskuren dill
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

Pocherat ägg

  • 6 - 8 ägg
  • 1 dl ättiksprit (12%)

Toast

  • 6 - 8 skivor formbröd
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Crudité: Lägg löken i isvatten ca 1 timme. Häll av vattnet. Blanda löken med citronjuice, olja och salt.
  2. Krabbröra: Blanda krabbkött, crème fraiche, dill och citronjuice. Krydda med salt och peppar.
  3. Pocherat ägg: Knäck äggen i en bunke med hälften av ättikspriten, ta 3–4 ägg åt gången. Låt dem ligga 10 minuter.
  4. Koka upp ca 2 liter vatten i en vid kastrull. Häll försiktigt över ägg och ättiksprit i det kokande vattnet. Låt äggen sjuda 3 1/2–4 minuter beroende på hur lösa eller hårda du vill ha dem. Upprepa med resten av äggen.
  5. Lyft upp äggen och lägg dem i kallt vatten. Låt sedan rinna av på hushållspapper.
  6. Toast: Kantskär brödskivorna. Smörstek eller rosta dem och bred på smör. Fördela krabbröran på bröden. Lägg på äggen och toppa med lökcruditén.

För alla:
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör glutenfri: välj glutenfritt formbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre), byt smör mot mjölkfritt matfett.

Tips

Det är viktigt att använda pinfärska ägg när man pocherar dem. Då rinner inte vitan ut lika lätt utan sluter sig mjukt och fint runt äggulan.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer