Hoppa till sidans innehåll

Recept

Köttbullar

Gör hemlagade supergoda köttbullar på kort tid! Blanda färs, sirap, hackad lök och ägg med ströbrödet. Ge blandningen en mer effektfull smak med senap, timjan samt salt och peppar innan du rullar färsen till små köttbullar.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001.

Ingredienser

  • 600 g nötfärs
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • 2 msk sirap
  • 1 msk dijonsenap
  • ev 1 tsk torkad timjan
  • salt och peppar
  • 1 msk smör att steka i
  • 2 msk olja att steka i

Gör så här

  1. Låt ströbrödet svälla i mjölken.
  2. Skala och finhacka löken. Mjukstek den i smör och låt den sedan svalna.
  3. Rör ihop alla ingredienser. Forma små fina bollar och stek i omgångar i en panna.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer