Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Korvomelett med spenat

Matig och mättande omelett med kraftfull chorizo, krispig paprika, spröd babyspenat och smakrik lagrad ost. En stadig lunchrätt som du snabbt och enkelt lagar till.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2010.

Ingredienser

  • 1/2 liten rödlök i strimlor
  • 1/2 paprika
  • 1/2 chorizo à 140 g
  • 1 msk olja
  • 3 ägg
  • 2 msk mjölk eller vatten
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 dl riven lagrad ost
  • 1/2 tomat
  • 1 näve babyspenat

Gör så här

  1. Skala och skär rödlök i strimlor. Dela, kärna ur och skär paprika i strimlor. Skär chorizo i slantar.
  2. Fräs grönsaker och korv i olja i en liten stekpanna.
  3. Vispa ihop ägg med mjölk/vatten, salt och svartpeppar. Häll omelettsmeten över grönsakerna och korven.
  4. Lyft eller stick i omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna. Lägg på riven lagrad ost, skivor av tomat och babyspenat.
  5. Omeletten är färdig när den stadgat sig men fortfarande är krämig på ytan.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri korv, använd vatten till omeletten, välj ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfri korv, använd vatten till omeletten, välj mjölkfritt ostalternativ.