Hoppa till sidans innehåll

Recept

Korv stroganoff (grundrecept)


En snäll gryta som korv stroganoff går hem. Så är det bara. Men kanske har du ätit en stroga för mycket. Då lagar du det här grundreceptet – och varierar med något av alla tips via har med. Vad sägs om chorizostroga, korma stroga eller att toppa ryskt?

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2016.

Ingredienser

  • 500 g falukorv
  • 2 gula lökar
  • 2 1/2 dl crème fraiche (34 %)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap
  • smör
  • salt och svartpeppar

Till servering

  • 4 port ris

Gör så här

  1. Strimla korven. Skala, dela och strimla löken fint.
  2. Fräs korv och lök i smör några minuter, tills löken mjuknar.
  3. Tillsätt crème fraiche, tomatpuré och senap. Späd ev med lite vatten. Låt sjuda 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera gärna med kokt ris. Se här hur du kan piffa din korv stroganoff.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Tips

Dubbla satsen och frys in resterna! Perfekt att ta fram en dag när du tappat bort lite för många bitar i vardagspusslet.

Näringsvärde per portion

Energi: 3253 kj / 778 kcal
Protein:19 g
Kolhydrater: 55 g
Fett: 54 g
Salt: 5,27 g