Recept

Körsbärscheesecake

Tänk dig en cheesecake med krispig botten av smulade digestivekex, en krämig smet av färskost och grädde och ett sött lager av körsbärsmarmelad. Allt det goda finner du i den här körsbärscheesecaken. Testa, du kommer inte att bli besviken!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2008.

Ingredienser

  • 175 g digestivekex (ca 12 stycken)
  • 100 g mjukt smör
  • 400 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 - 1 1/2 burkar körsbärsmarmelad (à 284 g)

Gör så här

  1. Kör kexen i matberedare tills de är smuliga. Lägg i smöret och kör tills det blandats.
  2. Pressa ut blandningen i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter (för 6 port), pressa upp lite på sidorna så att det blir en kant.
  3. Vispa färskost, florsocker, vaniljsocker och citronjuice slätt. Vispa grädden fast och vänd ner den i ostsmeten.
  4. Häll upp smeten i formen och släta ut den med en gummiskrapa.
  5. Ställ kakan i kylskåpet i 3 timmar eller över natten.
  6. Ta ut kakan ur formen och bre på körsbärsmarmelad.

För alla

Fri från ägg, men kontrollera kexen. Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria digestivekex