Kolapaj med syrliga bär

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
2
Kolapaj med syrliga bär

Recept på utsökt kolapaj med syrliga bär som passar perfekt till efterrätt eller till fikat. Du gör en pajdeg som du fyller med en härlig kolakräm av bland annat grädde, sirap, smör och ingefära. Toppa pajen med syrliga vinbär!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Kolapaj med syrliga bär

Ingredienser

10 portioner
5 dl  färska eller frysta röda vinbär
150 g  smör
2 4/5 dl  vetemjöl
1 dl  brun farin
1 dl  kokosflingor

Kolakräm

1 1/2 dl  vispgrädde
1 dl  strösocker
1/2 dl  ljus sirap
2 msk  smör
1 tsk  ingefära

För alla

Innehåller inte ägg. Gluten och mjölk ingår.
Ändra till mjölkfritt: byt ut smöret mot mjölkfritt margarin och vispgrädden mot mjölkfritt alternativ från Oatly eller Beneviva.
Gör glutenfritt: baka en glutenfri pajbotten efter eget recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod paj! Rekommenderar att servera vispad grädde till.

Maria

2004-11-01

Suvernt god paj - god kontrast det söta med det syrliga men tycker att 1 tsk ingefära är för mkt, halvera o sikta gärna ner ingefäran i såsen.

Lena

2004-02-24

Testa liknande recept

Rårörd vinbärssylt
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vinbärsgelé
Betyg 4.1 av 5.
170 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vinbärssylt
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödvinbärssaft
Betyg 4.5 av 5.
146 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vinbärsmarmelad
Betyg 2.2 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sommar i Skinnarbo
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga