Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Kolabrownie med salta kringlor


Brownie de luxe! Först ett bottenlager av smul på salta pinnar, sedan den ljuvligaste brownien och ovanpå det ett täcke seg kolasmet. Garnera kolabrownien med salta kringlor, sätt på kaffet och bjud in till fikafest!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2016.

Ingredienser

ca 40
  • 125 g salta pinnar (eller kringlor)
  • 75 g smält smör
  • 2 tsk strösocker

Brownie

  • 400 g mörk choklad (70%)
  • 175 g smör
  • 5 ägg
  • 4 1/2 dl brun farin
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 dl vetemjöl (90 g)

Kolatäcke

  • 50 g smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 3/4 dl ljus sirap
  • 2 tsk flingsalt

Till garnering

  • salta kringlor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Börja med bottnen. Mixa salta pinnar (eller kringlor), smör och socker i en matberedare till en smulig massa.
  3. Tryck ut smulet i en bakpappersklädd ugnssäker form, ca 25 x 30 cm. Grädda i mitten av ugnen 6 minuter. Ta ut och låt svalna.
  4. Brownie: Bryt chokladen i bitar. Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Ställ åt sidan och låt svalna.
  5. Vispa ägg, farinströ, vaniljpulver och salt pösigt med elvisp. Tillsätt chokladsmöret under omrörning. Sikta ner mjölet i omgångar. Rör till en jämn smet.
  6. Häll chokladsmeten över bottnen. Grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter, den ska vara lite kladdig. Ta ut och låt svalna.
  7. Kolatäcke: Mät upp smör, socker, grädde och sirap i en kastrull. Koka upp och låt koka på medelvärme till 120°C. Rör då och då.
  8. Häll kolan över brownien och bred till ett jämnt lager. Strö över flingsalt. Låt svalna i kylen. Ta ut minst en timme före servering.
  9. Till garnering: Skär brownien i små bitar. Dekorera med salta kringlor.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärde per portion

Energi: 910 kj / 217 kcal
Protein:2 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 12 g
Salt: 0,6 g

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer