Klenäter på Cathrines vis

Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
0
Klenäter på Cathrines vis

Recept på utsökta, krispiga klenäter som passar utmärkt till efterrätt tillsammans med färsk exotisk frukt. Du gör klenäterna av bland annat smör, ägg, konjak, citron och socker. Sött och oemotståndligt!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003

Klenäter på Cathrines vis

Ingredienser

20 st
25 g  smör
2   äggulor
2 msk  florsocker
1/2 msk  konjak eller citronjuice
skalet av 1/2   citron eller stötta kardemummakärnor (skal av 1/2 citron motsvarar 1 msk stötta kardemummakärnor)
1 1/3 dl  vetemjöl
olja till friteringen
strösocker till serveringen

Förslag på frukt

carambole, mango, papaya, passionsfrukt, kiwi och/eller physalis

Gör så här

Tips

Förvara gärna klenäterna utan socker, då håller de sig fräscha i minst 1 vecka. Värm dem hastigt före servering i ugn och vänd då i socker. I frysen klarar de sig fint i 2 månader. Riktiga klenäter ska kavlas, sporras och vändas före fritering. Skär i stället tunna skivor av degen och friterar direkt. Lika gott, och betydligt enklare. Servera med massor av färsk, exotisk frukt. Tänk på att klenäterna blir bäst om degen får ligga och vila över natten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Glutenfri saffransmazarin med apelsinfrosting
Betyg 4.9 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Klenäter
Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pepparkakskolasandwich
Betyg 3.7 av 5.
78 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Julens fruktkaka
Betyg 3.9 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semifreddo med nötter och maräng
Betyg 2.9 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga