Klassiska semlor

Betyg 3.6 av 5.
542 personer har röstat
84
Klassiska semlor

Här serveras du ett klassiskt recept på semlor - gräddiga och luftiga bakverk att njuta av. Fyllningen till semmelbullar består av söt mandelmassa och fluffigt vispad grädde. Glöm inte att pudra florsocker på semlans lock!

Klassiska semlor

Ingredienser

10 st
1 1/2 tsk  kardemummakärnor
25 g  jäst (25 g jäst motsvarar 1/2 paket à 50 g)
100 g  smör eller margarin
2 1/2 dl  mjölk
1   ägg
1 dl  strösocker
2 krm  salt
ca 8 dl  vetemjöl (8 dl motsvarar ca 480 g)

Pensling:

ägg

Fyllning:

3/4 dl  strösocker
3/4 dl  vatten
1 krm  bittermandelarom
200 g  mandelmassa
1/2 dl  rostade mandlar

Garnering:

3 dl  vispgrädde
florsocker

För alla

Innehåller gluten, ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, mjölkdryck och vispgrädde.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en 40 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.Receptet är uppdaterat januari 2021.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
542 personer har röstat

Kommentarer

Mmm goda särskilt med riktigt naturligt smör. Äkta vara.

Ing-marie

2024-02-14

Väldigt speciellt med bittermandelaromen.

Jörgen

2024-02-13

Lätt att baka ut👏

Eva birgitta

2024-02-12

Näringsvärde per portion

Energi1760 KJ / 420 kCal
Fett20 g
Salt0.49 g
Kolhydrater51 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Glutenfri semmelrulltårta
Betyg 4.5 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semmelwrap  
Betyg 3.2 av 5.
145 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemla med vanilj- och mandelgrädde
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Semmelpizza
Betyg 4.5 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Marängswiss med smak av semla
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Minisemlor
Betyg 3.2 av 5.
231 personer har röstat
Över 60 min att tillaga