Hoppa till sidans innehåll

Recept

Kladdkaka med zucchini och hallongrädde


Mixa riven zucchini och baka en kladdkaka med vuxen chokladsmak. Zucchinin bidrar med saftighet och ger kladdkakan en tryffelliknande konsistens. Toppa med vackra pistaschnötter, knapriga kakaonibs och bjud med hallongrädde. En lika snygg som god chokladdessert!
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2016.

Ingredienser

kladdkaka

  • 50 g färska urkärnade dadlar
  • 150 g mörk choklad
  • 5 dl riven zucchini
  • 2 ägg
  • 1/2 dl honung
  • 2 dl mandelmjöl (+ extra till formen)
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1/2 tsk salt
  • rapsolja (till formen)

Till garnering

  • 50 g mörk choklad
  • hackade pistagenötter
  • kakaonibs
  • färska hallon

Hallongrädde

  • 2 dl vispgrädde
  • 125 g färska hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Kladdkaka: Smörj en form, ca 24 cm i diameter, med olja och ”bröa” med mandelmjöl.
  3. Finhacka dadlarna.
  4. Smält chokladen i en bunke över vattenbad. 
  5. Krama ut vätskan ur den finrivna zucchinin. Mixa med alla ingredienser utom den smälta chokladen till en slät smet. Rör ner chokladen.
  6. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 12–15 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten. Låt svalna. Förvara i kylen.
  7. Hallongrädde: Vispa grädden fluffig med elvisp. Mosa hallonen med en gaffel och rör försiktigt ner i grädden.
  8. Vid servering: Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Ringla chokladen över kakan. Garnera med pistaschnötter och kakaonibs. Skär i bitar och servera med färska hallon och en klick hallongrädde. Kladdkakan är godast medan den fortfarande är kylskåpskall.

 

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad. Ersätt grädden med ris-, havre- eller sojabaserat gräddalternativ.
Innehåller ägg.

Näringsvärde per portion

Energi: 1421 kj / 341 kcal
Protein:7 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 23 g
Salt: 0,4 g