Hoppa till sidans innehåll

Recept

Kladdkaka i mugg "mug cake"

Sött, chokladigt och kladdigt. Det finns en anledning till att kladdkaka är ett av de mest populära bakrecepten i Sverige. Här är en snabbvariant som görs i en mugg i mikron, även kallad mug cake. Håll bara koll på tiden och smeten, så den inte rinner över. Mer populära kladdkakerecept .

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2014.

Ingredienser

  • 4 msk majsstärkelse (maizena)
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 4 msk strösocker
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 2 msk kakao
  • 4 msk nötkräm av nutellatyp
  • 3 msk mjölk
  • 3 msk smält smör

Näringsvärde per portion

Energi: 2304 kj / 551 kcal
Protein:8 g
Kolhydrater: 59 g
Fett: 31 g
Salt: 1,34 g

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en skål till en jämn smet. 
  2. Häll chokladsmeten i 2 muggar (för 2 portioner), men fyll dem inte till mer än hälften.
  3. Kör muggarna på full effekt i mikron. Börja med 1 minut, kör sedan 20 sekunder i taget - passa noga!
  4. Servera gärna med en klick vispad grädde eller en kula vaniljglass.

För alla

Innehåller ägg.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och laktosfritt smör.
Gör mjölkfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkfritt matfett.