Recept

Ketchup - Sweet home

Tänk att kanske den mest utskällda av såser, ketchup, kan bli så rackarns god när du gör den själv av hela tomater på burk. Lätt som en plätt!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2012.

Ingredienser

1 l
  • 2 burkar hela tomater (à 400 g)
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 2 lagerblad
  • 1 krm malen kanel
  • 2 kryddnejlikor
  • 1 dl rå-/ rörsocker
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Öppna tomatburkarna och häll av tomatjuicen. Koka upp äppelcidervinäger, lagerblad, kanel, kryddnejlikor och rå-/rörsocker i en kastrull.
  2. Tillsätt tomaterna, tomatpuré och salt. Låt småkoka på svag värme utan lock ca 45 minuter. Rör då och då så att det inte bränner i botten. Ta upp lagerbladen och kryddnejlikorna.
  3. Mixa slätt i matberedare eller med stavmixer. Häll tillbaka i kastrullen. Rör ner potatismjölet utrört i lite kallt vatten. Låt få ett uppkok och ta genast från värmen. Låt kallna. Häll upp på en väl rengjord flaska.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.