Karibisk kokos- och currykyckling

Betyg 3.9 av 5.
23 personer har röstat
16
Karibisk kokos- och currykyckling

Karibisk kokos- och currykyckling - en intensiv och smakrik måltid. Med kokosmjölk, kryddig kajennpeppar, curry och limejuice får du en vinnande och utsökt smakrik måltid. Till denna currykyckling smakar stekt, mumsigt ris gudomligt.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2001

Karibisk kokos- och currykyckling

Ingredienser

4 portioner
1/2   gul lök
1   burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 msk  curry
1 krm  kajennpeppar
1/2 tsk  salt
1   lime
600 g  kycklingfilé
salt och peppar
olja till formen

Till servering

600 g  ris- eller couscousblandning

För alla

Fri från ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj att servera med en risblandning eller använd glutenfri cous cous.

Gör så här

Tips

Om du har tid, låt kycklingen marinera i upp till 1 timme i såsen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Det går betydligt snabbare att bryna kycklingfiléerna och sedan koka ihop allt i stekpannan istället för ugnen.

Lina

2019-01-09

Körde 175 grader i 50 minuter, då blev filéerna klara. 3-åringen åt med god aptit men kommenterade att maten var "varm"...

Patrik

2015-11-27

Jag lyssnar på tidigare provlagare och har satt in kycklingen på 200 grader i 50 minuter i stället. Provade att riva ner limeskalet i såsen åxå, tänker mig att detta blir supersmarrigt!

Nikolina

2015-05-06

Testa liknande recept

Kycklingcurry med lime och gurka
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskkotlett med citrus slaw
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Calypsoris
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Virgin Piña Colada
Betyg 3.6 av 5.
43 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Jerk-marinad
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Asiatisk kycklingsoppa
Betyg 3.7 av 5.
42 personer har röstat
Under 30 min att tillaga