Karamellig brylépudding ”Flan”
Förtjust i söta vaniljpuddingar som crème caramel eller brulépudding? Testa då denna peruanska varianten flan. En läckert karamellig pudding på vanlig mjölk och sötad kondenserad mjölk på burk. Det är sött, krämigt lent och bara så gott!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014
Ingredienser
6 portioner
3 dl mjölk (3 %)
1 vaniljstång
2 dl socker
1/2 dl vatten
1 burk sötad kondenserad mjölk
5 ägg
För alla
Fri från gluten.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Toppa puddingen med råsocker smaksatt med krossade kaffebönor och kakako-nibs för extra smak och snygg presentation.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1795 KJ / 429 kCal
Fett12 g
Salt0.4 g
Kolhydrater67 g
Protein13 g
Kommentar
Jättegod flan som är väldigt lättlagad. Dock har vi lite funderingar kring det smälta sockret. Det står att man ska blanda socker och vatten och sen koka upp, men då kokar vattnet bort och man får strösocker kvar. Vi har smält sockret och sen försiktigt hällt på vattnet och rört ner det. Det fungerar bra men är lite otrevligt att hälla vatten i det heta sockret då det riskerar att stänka.
Erika
2014-09-27