Kafta lammfärsspett
Kryddiga spett av lammfärs som grillas till perfektion. Lammfärsen blandas med gul lök och vitlök och kryddas med kajennpeppar och paprikapulver. Spetten går lika bra att steka som att grilla.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2013
Ingredienser
8 st
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
250 g nötfärs
250 g lammfärs
1/2 krm kajennpeppar
2 krm paprikapulver
1 dl finhackad persilja
rapsolja
1 tsk salt
2 krm peppar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi700 KJ / 167 kCal
Fett12 g
Salt1.31 g
Kolhydrater1 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket goda. Lyckades dock inte få dem att stanna på spetten, så nästa gång blir det som biffar istället. Hade bulgur till också.
Eva
2023-05-15En höjdare som återkommer. Enkla att göra och supergoda att grilla med ngn god sås till.
Ulla
2023-04-11Otroligt goda och gör man som min svärdotter, fick i för mycket paprika! Detta gjorde att det blev lite mer sting, och supergoda. Har ätit dem såväl stekta som grillade på kol. Känslan att grilla dem gör det godare av någon anledning. Dock ett riktigt bra recept.
Anne-maj
2013-07-15