Hoppa till sidans innehåll

Recept

Jordnötssås

Denna jordnötssås passar till så otroligt många maträtter med sin djupt nötiga smak kryddad med vitlök, ingefära och curry. För krämigheten tillsätter du kokosmjölk till jordnötssåsen och avrundar med lite sambal oelek för hettans skull.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2004.

Ingredienser

  • 4 dl salta jordnötter
  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 2 tsk curry
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 3 msk soja
  • 1 msk brun farin

Näringsvärde per portion

Energi: 1473 kj / 352 kcal
Protein:11 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 30 g
Salt: 2 g

Gör så här

  1. Finhacka jordnötterna i en mixer (låt dem inte bli malda!).
  2. Skala och finhacka löken och pressa vitlöken. Fräs i oljan några minuter och tillsätt sedan curry. Låt curryn fräsa med någon minut.
  3. Häll i kokosmjölk, sambal oelek, ingefära, soja och farin. Sjud i 5 minuter. Tillsätt jordnötterna och låt dem bli genomvarma.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer