Recept

Jordgubbar i passionsfruktslag

Du fyller ett vackert glas med den här fascinerande blandningen bestående av söta jordgubbar som varvas med passionsfruktslag, knapriga mandelskorpor och syrlig vaniljkvarg. Oemotståndligt välsmakande.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2009.

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 l färska jordgubbar
  • 16 - 20 små mandelskorpor (t ex biscotti)
  • 4 - 4 1/2 passionsfrukter
  • 2 burkar vaniljkvarg (à 2 1/2 dl)
  • citronmeliss till garnering

Gör så här

  1. Koka socker och vatten 2-3 minuter. Låt kallna.
  2. Skär jordgubbarna i skivor. Bryt skorporna i mindre bitar. Dela passionsfrukterna och gröp ut kärnorna, blanda med sockerlagen.
  3. Varva jordgubbar, skorpor och vaniljkvarg i 8 glas (för 8 port). Häll på passionsfruktslagen. Garnera med citronmeliss.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria mandelbiskvier från Cloetta.
Gör laktosfri: uteslut skorpor och vaniljkvarg.
Gör mjölkproteinfri: uteslut skorpor och vaniljkvarg.
Gör äggfri: välj mandelskorpor utan ägg.