Hoppa till sidans innehåll

Recept

Italiensk kyckling med pasta

Spännande varmrätt med italienska smaker! Apelsinskal ger kycklingen fantastiska smaker och rotgrönsakerna gör rätten mer mättande tillsammans med pastan.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2004.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer (à ca 125 g)
  • 2 morötter
  • 1 bit rotselleri
  • 1 purjolök
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk timjan
  • rivet skal av 1/2 apelsin
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk maizena majsstärkelse

Gör så här

  1. Skär kycklingen i små bitar. Skala och tärna morot och selleri. Skär purjolöken i små bitar.
  2. Fräs grönsakerna i hälften av oljan. Häll på vatten och tillsätt buljongtärning, tomatpuré, timjan och apelsinskal. Låt koka ca 10 minuter.
  3. Stek kycklingen i resten av oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. 
  4. Rör ner maizenan i buljongen, utrört i lite vatten. Tillsätt kycklingen och låt allt koka någon minut. Servera med kokt pasta och apelsinklyfta.

För alla

Fri från gluten, ägg och mjölk, under förutsättning att man väljer pasta som passar. Kontrollera för säkerhets skull innehållet i buljongtärningen, eftersom mjölk kan ingå.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer