Hoppa till sidans innehåll

Recept

Indisk linssoppa med fyllda pitabröd

Mustig och smakfull indisk soppa med röda linser, kanelstänger och garam masala. Till soppan serverar du pitabröd fyllda med en fräsch röra av morötter, citronjuice och fetaost.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2009.

Ingredienser

Soppa

  • 2 msk matolja
  • 1 gul lök
  • 2 tsk curry
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 3 dl torkade röda linser
  • 1 1/2 l kallt vatten
  • 1 dl konc grönsaksfond
  • 2 kanelstänger
  • 500 g krossade tomater
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 100 g fryst, tinad bladspenat
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Tillbehör

  • 4 - 6 pitabröd
  • 50 g salladsblad

Morot- och fetaoströra

  • 1 morot
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • fetaost

Näringsvärde per portion

Energi: 2030 kj / 485 kcal
Protein:25 g
Kolhydrater: 56 g
Fett: 15 g
Salt: 3 g

Gör så här

  1. Soppa: Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i oljan. Tillsätt curry, garam masala och gurkmeja och låt fräsa med i 1 minut.
  2. Skölj linserna. Tillsätt vatten, grönsaksfond, linser och kanelstänger. Koka under lock tills linserna blivit mjuka, 10-15 minuter.
  3. Rör ner krossade tomater, spenat och citronjuice. Smaka av med salt och peppar.
  4. Värm bröden enligt anvisning på paketet och dela dem i halvor.
  5. Röra: Skala och riv moroten grovt och blanda med tärnad fetaost, citronjuice, salt och nymalen peppar.
  6. Vid servering: Fyll bröden med sallad och röra. Servera till soppan.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 11 2009.