Indisk grönsakscurry

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
1Klimatsmart
Indisk grönsakscurry

Magnifik, lättlagad indisk grönsakscurry. Fräs mumsiga blomkålsbuketter, strimlad grann potatis och curry tillsammans. Komplettera med matlagningsyoghurt, banan och vitlök. Servera med smaklig mango chutney och cashewnötter - du får en sagolik rätt.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2001

Indisk grönsakscurry

Ingredienser

4 portioner
1   morot
1   litet blomkålshuvud
5   stora potatisar
1/2 dl  olja
3 msk  curry
4   krossade vitlöksklyftor
125 g  frysta ärtor
1 dl  matlagningsyoghurt
1   skivad banan
salt och peppar
1 dl  cashewnötter
mango chutney till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Smakar alldeles för lite

Emma

2014-04-14

Näringsvärde per portion

Energi1856 KJ / 440 kCal
Fett21 g
Salt0.78 g
Kolhydrater49 g
Protein10 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Currystekt blomkål med mandel
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Currystekt blomkål med bräckt kassler
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingben med indisk potatisgryta
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad fläskschnitzel med currystekt blomkål
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mild lammcurry
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sötsyrlig mangogryta
Betyg 2.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga